(Home) (Thailand 2007) (Thailand/Laos/MaleisiŽ 2008) (NamibiŽ/Zuid-Afrika 2009) (Vietnam/Mal.Borneo 2010) (China 2011) (IndonesiŽ/Vietnam 2012) (Gastenboek)
Reisverslagen David, Marjon, Anouska en Lucas
CHIANG MAI EN OMGEVING

1 augustus, doi suthep

Ďs ochtends met mr King, onze Thaise gids, een bezoek gebracht aan de tempel Doi Suthep. Deze tempel ligt net buiten Chiang Mai op een berg. Je moet ruim 300 trappen betreden voordat je bij de tempel bent maar dat is zeker de moeite waard. Onze gids was zeer religieus en vertelde ons alles over het boedisme. Onze toekomst is voorspeld, onze geboorteriem (D-tijger, M konijn, A aap, L-hond) en we zijn gezegend door een monnik. Een hele ervaring. De rest van de dag geluierd bij het zwembad (veel nederlandse kinderen) en Ďs avonds voor de broodnodige nepkleding wederom naar de nightbazar. Omdat we woensdag al om 6 uur op moesten hebben we uiteindeijk maar een snelle hap bij de Mac gehaald. Voor Lucas in ieder geval weer eens iets anders dan alleen witte rijst!

 

2 augustus, jungletocht

Om half 8 met de " open air truck" richting de bergen vertrokken. Onze gids was een oude man die heel slecht engels sprak. Het was een leuke ervaring in zoín open auto te rijden, maar wat een stank zeg die diesellucht. Bij de Lisu Lodge aangekomen moesten we direct op de mountainbike stappen. Hoewel het even wennen was hoe de versnelling werkte, was het een mooie fietstocht langs de rijstvelden en dorpjes bergopwaarts en daarna weer naar beneden (dat ging behoorlijk snel). Onderweg begon het behoorlijk te regenen en het laatste deel van de route moesten we met de truck afleggen omdat de weg vrij onbegaanbaar was. Zelfs met de truck was het een hele tour er te komen. Aangekomen bij de olifanten moesten we direct op pad. Naast een papa en mama olifant was er een jonkie bij van 13 maanden, heel leuk om er al die tijd bij te hebben. De rit op de olifant viel behoorlijk tegen. We gingen direct de jungle in en de paden waren, zelfs voor de olifanten, behoorlijk onbegaanbaar. Daarbij kwam dat wij (Anouska en Marjon) op een zeer eigenwijs geval zaten die alleen maar van het pad afwilde om te eten. Uiteindelijk was het voor ons vieren meer overleven dan genieten. Toen bij mij (Marjon) ook nog eens de stang losschoot waardoor ik ergens aan de olifant kwam te bungelen was de lol er helemaal af.

Amper bijgekomen van de schrik moesten we direct zwemvesten en helmen op om te gaan raften, hoewl ik er erg tegenop had gezien was dat heel leuk, spectaculair. We waren allemaal doorweekt toen we bij een picknickplaats aankwamen waar we ons gelukkig konden verkleden en wat te eten kregen. Hierna hebben we nog een hilltribe bezocht, waar we bij een van de bewoonsters thee hebben gedronken. Indrukwekkend hoe de tijd daar heeft stilgestaan.

Toen gingen we dan eindelijk naar de Lisu Lodge, tussen de rijstvelden gelegen huizen op palen. Schitterend huis, grote veranda, rustig, romantisch kortom paradijs op aarde (zie fotoís). We kregen van de Lisu bevolking eten op de veranda (heerlijk!!!!) en Ď s avonds kwamen ze nog een verplicht dansje opvoeren. Daarna waren we weer helemaal alleen en hebben we op ligbedden genoten van alle geluiden van de jungle.


3 augustus

Allemaal goed geslapen, na het ontbijt weer teruggebracht naar hotel in Chiang Mai. Vanmorgen lekker aan het zwembad geluierd. Vanmiddag in het oude centrum gewandeld en wat phra singh bezocht. Vanavond (nu echt voor het laatst) met de tuk tuk naar de night bazar gegaan om een extra koffer te kopen want met de 2 koffers uit Nederland gaan we het niet redden.
Doi Suthep
Lisu Lodge